Često Postavljana Pitanja


Šta je Klub Znanja

Klub Znanja je jedna od najboljih usluga mobilnog učenja na svetu koja će vaš pametni telefon zaista načiniti pametnim. Naša nagrađivana usluga je prepuna stimulativnih i interaktivnih kurseva koji obrađuju mnoštvo tema, uključujući lični i profesionalni razvoj. Ovi kursevi su optimizovani za mobilne telefone i koncipirani tako da vaš doživljaj učenja bude zabavan i delotvoran.

Postignite svoje ciljeve učenja pomoću Kluba Znanja. Bilo da želite da obnovite opšte obrazovanje i informisanost, upustite se u nov hobi, naučite jezik ili pročitate sižee knjiga, Klub Znanja je savršena platforma za ciljeve učenja koje sami određujete.
Kao polaznik Kluba Znanja dobićete brzi pristup svim našim kursevima koji su sastavljeni tako da podstiču učenje i dugoročno pamćenje naučenog.

Da biste postali pretplatnik usluge, morate da imate barem 18 godina ili dozvolu roditelja ili zakonskog staratelja ili osobe koja ima ovlašćenja da vam plaća račune.

Gde mogu da koristim Klub Znanja?
Naši kratki kursevi su savršeni za učenje u pokretu, gde god da ste, kad god to želite. Uživajte u obilju znanja na vašem dlanu.

Naša usluga je kompatibilna sa svim mobilnim uređajima (pametnim telefonima i tablet računarima). Najbolji doživljaj je na pametnim telefonima i zahteva najmanje 2G vezu.

Klub Znanja sadrži više od 50 kurseva sa mnoštvom jedinstvenih i privlačnih tema. Bilo da želite da naučite novi jezik, poboljšate poslovne sposobnosti, upustite se u nov hobi ili uhvatite korak sa starim interesovanjima, naša usluga ima ponešto za svakoga.

Klub Znanja je dostupan na preko 20 jezika, a stalno dodajemo nove jezike da bismo dosegli sve krajeve sveta.

Posetili ste jednu od naših promotivnih stranica i kliknuli na dugme za pretplatu. Zatim ste primili SMS za potvrdu na svom telefonu.

Naplaćena vam je cena naznačena na promotivnoj stranici koju ste posetili kada ste se pretplatili na našu uslugu. Cena je naznačena u poruci dobrodošlice koju ste primili kada ste se pretplatili kao i u mesečnom SMS podsetniku koji primate od nas.

Stupite u kontakt sa Timom korisničke podrške i rado ćemo vam pomoći. Za detalje o tome kako stupiti u kontakt sa nama, pogledajte pitanje „Kako da stupim u kontakt sa Korisničkom podrškom?“

To se uglavnom dešava usled ograničenja na operatorskoj platformi za naplatu i fakturisanje.

To je obavezan uslov usluge PhonePayPlus. SMS podsetnike šaljemo samo aktivnim pretplatnicima.

Kako bismo izašli u susret rastućoj potražnji, naši kursevi se stalno unapređuju i ažuriraju.

Naše poslovanje pomno reguliše Ofcom, renomirana regulatorna institucija. Osim toga, PhonePayPlus i pravila i okviri operatora EE regulišu naše mobilne usluge.

Pretplata

Jednostavno posetite jednu od naših promotivnih stranica!

Cena pretplate se oduzima od vašeg pripejd kredita ili se dodaje na vaš mesečni postpejd račun. Usluga se naplaćuje nedeljno, a dobićete SMS obaveštenje kada se transakcija obradi.

Postoji nekoliko opcija za otkazivanje pretplate na uslugu:

Korisnička podrška

Naš posvećen Tim korisničke podrške će rado odgovoriti na sva vaša pitanja i rešiti sve probleme.
Dostupni smo vam na sledećim mestima:

Povraćaj novca

Ako niste 100% zadovoljni našim proizvodom možete da zatražite povraćaj novca. Obratite se Timu korisničke podrške koji će vam pomoći na najbolji mogući način.

Najbolje je da se obratite Timu korisničke podrške.

PObratite se Timu korisničke podrške i obavezno navedite broj mobilnog telefona i e-mail adresu. Kada naš Tim korisničke podrške obradi vaš zahtev, dobićete link gde će biti potrebno da popunite informacije za povraćaj novca. One zavise od vaše lokacije i načina plaćanja, kao što su IBAN broj ili PayPal nalog. Kada podnesete zahtev za povraćaj novca, počećemo da ga obrađujemo.
Imajte na umu da zahtev za povraćaj novca možete da podnesete samo jedanput, pa vas molimo da pripazite pri popunjavanju podataka.

U slučaju da unesete pogrešne podatke, kontaktiraćemo sa vama kako biste proverili svoj zahtev. Imajte na umu da to može da produži postupak povraćaja novca za nekoliko dana.

U zavisnosti od vašeg željenog načina plaćanja, povraćaj novca može potrajati do 10 radnih dana. Povraćaj novca putem usluge PayPal je najbrži način gde obrada traje do 2 radna dana od trenutka kada primimo podatke. Molimo vas da budete strpljivi i uvereni da ćemo učiniti sve da što pre rešimo vaš zahtev.

Kontaktirajte nas

For any enquiries or support please fill in your details and we’ll be in touch shortly.